Intrebari Frecvente

Theme's Elements

CREDITARE

Care sunt cerințele pentru obținerea unui împrumut?

Trebuie să fii rezident în România și să ai între 21 și 65 de ani daca esti salariat si intre 65-75 ani daca esti pensionar. Nu trebuie să ai datorii active. Este important să ai venituri periodice pe care să le poți arăta ca dovadă de salarizare, pensie.Vechimea ta sa fie de minim 6 luni la locul d munca si un salalariu pornind de la 1350 lei,penie de la 700 lei.

Care este documentația pe care trebuie să o trimit și unde?

Noi te invitam la unul din birourile noastre.Ai nevoie de Buletin si de restul ne ocupam noi.Iti analizam situatia apoi decidem unde te incadram pentru un credit in functie de nevoile tale.

Daca figurez in Biroul de Credit mai pot accesa un credit?

Daca figurezi la Biroul de Credit nu inseamna neaparat ca nu mai poti lua un credit de la noi. In acest caz, vom analiza situatia ta materiala si familiala, alaturi de situatia prezentata la Biroul de Credite, pentru a determina daca esti eligibil pentru un nou credit, conform normelor si politicilor de creditare practicate de noi si vom face tot posibilul sa iti gasim o solutie la unul din partenerii nostrii.

Daca sunt in strainatate pot aplica pentru un credit?

Da, poti, daca optezi pentru un credit garantat cu ipoteca imobiliara. Trebuie doar sa ai venituri obtinute din contracte de munca derulate in strainatate timp de minimum un an.si venituri demonstrate de 1500 euro.

Care este diferenta dintre creditul ipotecar si imobiliar?

Creditul imobiliar reprezinta un imprumut destinat achizitionarii, constructiei sau renovarii (modernizarii) unei locuinte si se poate garanta si cu o alta locuinta pentru a se asigura obligatia platii creditului rezultata in urma acestui imprumut.

Creditul ipotecar consta intr-un imprumut pentru cumpararea, constructia sau renovarea (modernizarea) unei locuinte si se garanteaza obligatoriu cu locuinta respectiva – pentru a se asigura obligatia platii creditului rezultata in urma acestui imprumut.

Ce suma pot accesa maxim pentru un credit de nevoi personale?

In functie de banca se poate accesa pana la 225.000 lei.Un rol important il joaca salariul net incasat de dumneavoastra.

Cât timp durează până când primesc banii?

In functie de banca poate dura de la 2 ore pana la 5 zile.

Pentru ce pot folosii un credit pentru capital de lucru?

Poti folosi creditul pentru plata salariilor, a furnizorilor, plata utilitatilor sau a taxelor la bugetul de stat. Practic, te ajuta sa ai o buna desfasurare a activitatii curente si sa acoperi cu usurinta cheltuielile de zi cu zi ale afacerii tale.

Perioada maxima de acordare in cazul liniilor de credit este de 24 de luni, iar in cazul creditelor cu rambursare lunara, perioada maxima poate fi de 60 de luni.

Cum ma poate ajuta o linie de credit?

O linie de credit iti poate veni in ajutor atunci cand ai nevoie de bani in plus pentru afacerea ta: poate pentru achizitia de materii prime, pentru plata furnizorilor sau plata salariilor. Este o alegere avantajoasa pentru tine, deoarece platesti dobanda doar pe ceea ce consumi din imprumut si nu pe valoarea totala a creditului. Rezulta astfel o dobanda lunara care depinde de sumele utilizate, mai putin costisitoare decat in cazul unui credit clasic (in cazul caruia utilizezi toata suma aprobata si o rambursezi la termenele agreate cu banca). In plus, cu o linie de credit, poti refinanta si credite luate de la alte banci.

Ce inseamna codebitor sau coplatitor

Este persoana care participa sau nu cu venitul net la stabilirea venitului total net luat in considerare la acordarea unui credit si care se obliga ca impreuna cu debitorul principal sa plateasca obligatiile derivate din contractul de credit.?

Pot refinanta mai multe credite cu un singur credit?

Da, la noi poti refinanta oricate contracte de credit (linii de credit, carduri de credit, credite de consum), obtinute in diverse valute. Poti obtine chiar bani in plus, adica un credit mai mare decat suma pe care vrei sa o refinantezi. 

Ce pot sa fac daca venitul meu nu este suficient pentru a lua un credit?

In acest caz, se pot cumula veniturile tale cu cele ale sotului sau sotiei sau cu ale unei rude de gradul I: parinti, frati/ surori, cumnati, socri. Aceste persoane vor avea calitatea de codebitori. 

Cum pot afla ce suma pot sa imprumut fara a ma deplasa la dvs.?

Este simplu, furnizezi unui agent toate detaliile necesare unui calcul orientativ (salaiu, vechime la actualul loc de munca etc) si vei primii un raspuns pe loc.

STERGERE din Biroul de credit:

Ce este Biroul de Credit?

 Biroul de Credit este institutia care aduna si administreaza datele despre creditele acordate de aproape toate bancile si institutiile financiare din Romania.

Mai exact, in Biroul de credit vor aparea informatii cu privire la tipul creditului, durata, suma, data acordarii si istoricul ratelor platite in ultimii 5 ani, inclusiv restantele mai mari de 30 zile, pentru fiecare individ in parte. 

Cum pot afla ce intarzieri am in biroul de credit?

Este foarte important sa stii ce date sunt scrise despre tine si, mai ales, daca sunt scrise informatii false.
Daca sunt scrise informatii false sau incorecte, puteti face cerere de revizuire si sa modifici datele. Asa iti cresti sansele considerabil pentru a primi creditari noi/refinantari.
Noi gestionam intreaga procedura, de la A la Z, pentru a va asigura ca aveti sanse foarte mari de succes, avocatii si consultantii nostri fiind pregatiti in a gestiona situatiile din Biroul de Credit.

Ce fel de informatii sunt stocat la Biroul de Credit?

La Biroul de Credit sunt prelucrate informaţii referitoare la persoanele fizice care solicita sau obtin un credit.

Categoriile de date prelucrate de catre Biroul de Credit sunt urmatoarele:

  1. Date de identificare ale persoanei vizate;
  2. Date referitoare la angajator;
  3. Date referitoare la produsele de tip credit solicitate/acordate;
  4. Date referitoare la evenimente care apar in perioada de derulare a produsului de tip credit, (cum ar fi cele referitoare la restructurarea/refinantarea, darea in plata, cesiunea contractului de credit, cesiunea creantei);
  5. Date referitoare la relatiile cu alte conturi: informatii referitoare la produse de tip credit la care persoana vizata are calitatea de codebitor si/sau garant;
  6. Date referitoare la insolventa: informatii referitoare la persoanele vizate fata de care s-a deschis o procedura de insolventa;
  7. Numarul interogarilor efectuate de Participanti pentru persoana vizata.

Cum ma puteti ajuta sa scap de istoricul negativ?

Conform noii legislații europene GDPR, Biroul de Credit este în continuare îndreptățit să vă gestioneze datele personale cu privire la activitatea de creditare.

În urma experienței cu peste 1200 de clienti, echipa noastră vă poate ajuta să fiți șters din Biroul de Credit, aplicând legislația națională și europeană (Regulamentul  679/2016).

Cand imi poate fi sters istoricul negativ?

Am exagera daca am spune ca intotdeauna, insa exista foarte mari sanse ca istoricul dvs. sa fie exagerat scris, prezentat in mod gresit si negativ, fapt ce afecteaza imaginea dvs. in fata creditorilor si le da libertate in a va refuza sau in a va da credite in conditii dezavantajoase,

Daca ati luat credit in trecut, inseamna ca sunteti pasibil in a aparea in Biroul de Credit. Acolo noi vom face verificari pentru a observa cum este prezentata situatia dvs. in fata altor creditori. Daca acea situatie este gresit prezentata si va prejudiciaza, noi notificam Biroul de Credit, demaram procedurile oficiale pentru a solicita stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit si pentru a va creste sansele de a lua din nou credit sau refinantare in conditii favorabile.

Fiindca bancile, IFN-urile, societatile de leasing etc. au obligația de a transmite date exacte și corecte către sistemele de evidență de tipul birourilor de credit. Este dreptul tau sa-ti aperi dreptul la viata privata. Aceasta obligatie e prevazuta expres in art. 4 din Decizia 105/2007.